Uncategorized

Koja je razlika između sterling srebra i posrebrenog?

blank

Nije svejedno.

Internet je pretrpan raznim ponudama minđuša, ogrlica, prstenja…. po sumnjivo niskoj ceni, a opisani su kao srebrni nakit.

Prilikom kupovine budite oprezni, pošto taj nakit neretko sadrži čak i žig 925.

Stoga, najiskerenija preporuka: prilikom kupovine birajte renomirane radnje, gde ćete za svoj novac dobiti najkvalitetniji nakit koji će se dugogodišnjim nošenjem svakako isplatiti.

U nastavku vam dajemo detaljniji opis posrebrenog i srebrnog nakita.

Posrebreni predmeti su uglavnom izrađeni od manje kvalitetnog metala ili čelika, a zatim prekriveni tankim slojem srebra. Ova metoda se naziva galvanizacija i veoma je popularna u izradi jeftinog modnog nakita. Debljina sloja se izražava u mikronima,a kod posrebrenog nakita to je uglavnom oko 1-3 mikrona.

Na žalost, kada ova vrsta nakita dođe u dodir sa hemikalijama, pa čak i sa vazduhom, počinje proces oksidacije. Nakit će postepeno pocrneti ili će dobiti žutu boju. Brzina oksidacije zavisi od više faktora, naprimer debljina sloja, tip kože korisnika, vlažnost vazduha, koliko često se koristi nakit, gde i kako se čuva.

Posrebreni nakit ne bi trebalo da se koristi na moru, u termalnoj vodi, čuvajte ga od hemikaljija, parfema i krema. Čuvajte nakit u zatvorenoj kutiji, na suvom mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *